Mănăstirea

”Acoperământul Maicii Domnului”,
Dorna Arini

”Iubirea Sfintei Treimi luminează deplin existența noastră!”
Pr. Dumitru Stăniloae

† Cazare și Pelerinaj


Cazare Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”

† Pe latura de est a incintei, se află o altă construcție masivă ”Casa Procopie”, destinată pelerinilor. Ca stil arhitectural și aceasta este o construcție obișnuită în zonele montane, cu acoperiș de șindrilă, în două ape și pantă. Numeroase terase și cerdacuri, cu ornamente din lemn sculptat, dau clădirii un aspect reconfortant.

† Numită și ”Casa de oaspeți”, în această clădire funcționează o pensiune monahală pentru cei dornici de odihnă și pace sufletească, care pot rămâne câteva zile la mănăstire.

† Arhondaricul are în jur de 40 de camere mobilate simplu, sobru și cu gust, dotate cu toate cele necesare unui repaus plăcut.

† Veniți pentru o mică vacanță, pelerinii, pe lângă odihnă trupească beneficiază și de liniște sufletească. Au la dispoziție biserica, unde pot să se roage, să se bucure zilnic de slujba Sfintei Liturghii sau saptămânal de slujba Sfântului Maslu.

† La pensiunea monahală se servesc produse ecologice, ouă, brânzeturi, legume proaspete, realizate în gospodăria mănăstirii. Nu este uitată nici tradiționala ospitalitate bucovineană, când în zilele de sărbătoare, se respectă obiceiuri păstrate de sute de ani cu bucate gustoase pregătite după rețete vechi ”de la bunica” și care au făcut faimă Bucovinei.

† Atmosfera duhovnicească regăsită în mănăstire, cea care ne lipsește de multe ori acasă, viața de rugăciune, îl apropie pe credincios de Dumnezeu.

† ”Mănăstirea este o școală de îndrumare pentru respectarea rânduielilor bisericești; creștinul are aici ceva nou de văzut, de învățat.” (Pasaj din cartea ”Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului”) prof. TUDOSA-ROMANOV